nieuws

Toeristen verdeeld over animatieteams

Hotel

Animatieteams op campings, in bungalowparken en in hotelcomplexen worden meestal gewaardeerd door vakantiegangers, maar roepen ook geregeld irritaties op. Dat blijkt uit een representatieve steekproef van www.zoover.nl. Op deze site hebben Nederlandse toeristen op dit moment ongeveer 300.000 vakantiebeoordelingen achtergelaten.

Toeristen verdeeld over animatieteams

Zoover heeft 151 beoordelingen over animatieteams naast elkaar gelegd. Daarnaast deden 806 bezoekers van de site mee aan een enquête over hun ervaringen met spelleiders en animateurs op campings, in bungalowparken en in hotelcomplexen.

Circa een kwart van de beoordelingen van het georganiseerde vertier is negatief. Bezoekers van zoover.nl klagen het meest over opdringerige entertainers, de eindeloze herhaling van het animatieprogramma en het gebrek aan initiatief om de gasten te vermaken.

Zo doet bezoeker Mark zijn beklag over de nadrukkelijk aanwezige animatie op zijn vakantieadres, onder meer met harde muziek tot in de late avonduren. ,,Een boek lezen op het balkon is er aan de zwembadkant niet bij tot 23.00 uur!”

Negatieve ervaringen met animatieteams spelen overigens geen belangrijke rol bij het totaaloordeel over vakantieadressen. De klagers beoordelen hun accomodaties gemiddeld met een 7,6.

Reageer op dit artikel