nieuws

Topcruiseschip dagje in Rotterdam

Hotel

Het imposante cruiseschip Queen Victoria is woensdag aangekomen bij de Rotterdamse cruiseterminal aan de Wilhelminakade. De Queen Victoria is een drijvend hotel met een overvloed aan horeca-activiteiten.

Topcruiseschip dagje in Rotterdam

Het 294 meter lange schip maakt zijn ‘maiden voyage’; het is pas sinds maandag in de vaart. Samen met de Queen Victoria kwam ook de Queen Elizabeth II in de Rotterdamse haven aan. De komst van beide luxe schepen is de afsluiting van het cruiseseizoen.

De Queen Victoria is maandag in het Engelse Southampton door Camilla Parker-Bowles gedoopt. Rotterdam is de eerste haven die het cruiseschip aandoet. Het ligt maar een dag in de havenstad. Veel passagiers maken dagtrips naar toeristische trekpleisters als Kinderdijk en de binnenstad van Delft.

De passagiers zijn op het gloednieuwe schip van alle luxe voorzien. Het twaalfdeks schip beschikt over twee buitenzwembaden, een binnenzwembad, zes bubbelbaden, een fitnesscenter, een sauna, een Turks bad, vijf restaurants, diverse bars, een theater, een bibliotheek, een casino en een speelruimte voor kinderen.

De veelal op leeftijd zijnde cruisereizigers hoeven zich op het schip niet te vervelen. Zo kunnen de danspassen worden geoefend onder leiding van professionele dansleraren, internetlessen worden gevolgd en lezingen worden bijgewoond.

Het 470 miljoen dollar kostende schip heeft 1.007 hutten. Maximaal kunnen er 2.014 passagiers meevaren. Voor deze trip naar Noord-Europa hebben zich 1.099 personen ingeschreven. Zij laten zich door 989 bemanningsleden in de watten leggen. Hiervoor betaalt een passagier voor de goedkoopste hutten ongeveer 2000 euro per persoon en voor de duurste hutten, de Grand Suites, bijna 20.000 euro per persoon.

Zie ook

Reageer op dit artikel