nieuws

Topman Hilton doet stapje terug

Hotel

Stephen F. Bollenbach vertrekt aan het eind van dit jaar als chief executive officer van Hilton. De topman blijft wel tot 2010 in de directie van het befaamde hotelbedrijf. Hilton hoopt deze zomer de opvolger van Bollenbach bekend te maken.

Topman Hilton doet stapje terug

De 64-jarige Bollenbach was de laatste elf jaar ceo van het in Bevery Hills gevestigde Hilton. Bollenbach blijft binnen de directie betrokken bij lange termijn planning en strategie. ‘We zijn blij dat we nog enige tijd gebruik kunnen maken van de kennis van Stephen’, zo laat de tweede man van Hilton, Barron Hilton, weten.

Opvolger

Volgens woordvoerder Marc Grossman heeft Bollenbach er nooit een geheim van gemaakt dat hij graag na zijn pensioen voor Hilton blijft werken. Volgens beursanalisten komt het moment waarop Bollenbach zijn vertrek kenbaar maakt, op een ongelukkig moment. Chief operating officier Matthew Hart wordt getipt als opvolger van Bollenbach.

Reageer op dit artikel