nieuws

Toptijden voor bungalowparken

Hotel

Bungalowparken, campings en zwembaden in Nederland doen deze zomer goede zaken dankzij het mooie weer. Met name kampeerders en mensen die op het laatste moment hun vakantieplan maken, verkiezen het eigen land boven een bestemming in het buitenland.

Toptijden voor bungalowparken

Dat blijkt uit een rondgang langs brancheorganisaties en toeristische bedrijven. ‘Waarom zou je voor 250 euro naar Turkije gaan als het hier ook wekenlang 25 graden is?’, stelt Martin Maassen van Recron, de brancheorganisatie van recreatieondernemingen.

Marktleider TUI ziet volgens een woordvoerster ‘een duidelijke stijging van het aantal last-minuteboekingen voor dichtbijbestemmingen’. Aan de andere kant hebben landen in Zuid-Europa evenmin te klagen over belangstelling vanuit Nederland.

‘Onwaarschijnlijk, zo druk als het is’, stelt commercieel directeur Bas Hoogland van Landal GreenParks. De grootste bungalowverhuurder van Nederland heeft extra telefonistes ingehuurd wegens de enorme vraag naar last-minuteboekingen.

Volgens de belangenorganisatie van campings, bungalowparken en zwembaden hebben de achterban én hun klanten geen enkele reden tot klagen. ‘Het weer is dit jaar beter dan vorig jaar en dat begon al in het toch al vroege voorseizoen’, zegt Maassen. ‘Dit jaar valt vooral het grote aantal last-minuteboekingen voor vakantiebungalows en kampeerplaatsen in Nederland op.’

Arnoud Broekhuis van de ANWB spreekt van een logische trend. ‘Het is nu al weken mooi weer en de voorspellingen voor de komende week, als de vakantie ook begint in het noorden, zijn uitstekend. In zo’n situatie is het niet logisch om 1500 kilometer richting het zuiden te rijden.’

Jaarlijks brengen ongeveer 8,4 miljoen Nederlanders hun vakantie door op een camping of bungalowpark in eigen land. Daarnaast komen er gemiddeld zo’n 5,8 miljoen buitenlanders naar Nederland voor een tijdelijk verblijf in een tent of vakantiewoning.

Reageer op dit artikel