nieuws

Tour de Pensioen trekt veel bezoekers

Hotel

De campagne Tour de Pensioen van Pensioenfonds Horeca & Catering (PH&C) heeft tussen 17 juni en 25 juli 2010 ruim 15.300 (unieke) bezoekers getrokken. Op Tourdepensioen.nl kregen zij in een online spel informatie over het pensioen in de horeca- en cateringbranche. Oud-profwielrenner Michael Boogerd speelde een hoofdrol in Tour de Pensioen.

Tour de Pensioen trekt veel bezoekers

PH&C is zeer tevreden over het resultaat van deze eerste campagne. De vele bezoekers verbleven gemiddeld lang op de website: ruim tien minuten. In die tijd waren de horeca- en cateringmedewerkers op een luchtige manier bezig met hun oudedagsvoorziening. Wat is pensioen en hoe bouw ik dat op? Hoe zit het met mijn partner als ik overlijd tijdens mijn dienstverband? Wat kan en moet ik zelf regelen voor mijn pensioen, en wanneer? Michael Boogerd en medegastheer Peter Hendricks gaven in vier etappes antwoord op dergelijke, belangrijke vragen. Dat deden ze op een niet alledaagse manier: in korte, heldere video’s en in spellen waarin zij een link legden tussen pensioen en wielrennen.

Tijdig actie ondernemen

Tour de Pensioen moet eraan bijdragen dat werknemers in de horeca en catering weten waar zij met hun pensioen aan toe zijn. Zonder moeilijk gedoe, dus zonder lastige ‘pensioentaal’. Zodat ze tijdig actie kunnen ondernemen om het inkomen te bereiken dat zij later nodig hebben. PH&C helpt hen daarbij. Veel (grote) werkgevers uit de horeca en catering droegen hun steentje bij aan het succes van de campagne. Zij wezen hun personeel via intranet of personeelblad op het initiatief van hun pensioenfonds. Deelnemers aan Tour de Pensioen konden tot 19 juli prijzen winnen, zoals een reis naar de finish van de Tour de France in Parijs (mede mogelijk gemaakt door Accor Hospitality). Aanleiding voor de campagne was onderzoek van PH&C waaruit blijkt dat werknemers uit de branche weinig kennis hebben over hun pensioen, maar hier wel meer van willen weten. PH&C denkt daarom na hoe Tour de Pensioen – zeker gezien het succes van de campagne – een goede opvolging kan krijgen. De website www.tourdepensioen.nl blijft overigens voorlopig nog online, prijzen zijn er niet meer te winnen.

Reageer op dit artikel