nieuws

Twaalf jaar geëist voor moord in Okura

Hotel

Justitie heeft dinsdag bij de rechtbank in Amsterdam twaalf jaar cel geëist tegen Erwin de L. wegens doodslag op zijn vriendin. De 33-jarige verdachte zou haar vorig jaar juni in het Amsterdamse Okura hotel opzettelijk in elkaar hebben geslagen, waardoor ze overleed.

Twaalf jaar geëist voor moord in Okura

De L. zat destijds enkele maanden in de gevangenis wegens zware mishandeling en was voor het eerst op weekendverlof. Met zijn vriendin was hij een dag naar Amsterdam gegaan en daar blijven overnachten.

Blauwe plekken

De volgende ochtend belde de verdachte het alarmnummer om te vertellen dat er iets mis was met zijn partner, een moeder van drie jonge kinderen. Zelf was hij toen al uit het Okura hotel vertrokken. Pas enkele dagen later gaf De L. zich aan bij de politie.

De vrouw was al overleden toen agenten haar aantroffen in de hotelkamer. Ze had blauwe plekken en wonden op haar hele lichaam, inclusief haar gezicht. Haar hals vertoonde bovendien sporen van wurging. Verder had ze een scheurtje in haar lever, zes ribbreuken en hersenletsel. Door dat laatste overleed ze volgens deskundigen. Zowel de slaap- als de badkamer was bedekt met bloed.

Flink strafblad

De L., een man met een flink strafblad, zei dat hij zich delen van de desbetreffende nacht niet meer kon herinneren. Daarbij wees hij er op dat hij voor het eerst in maanden flink had gedronken.

Wel wist de verdachte nog dat hij woordenwisselingen had gehad met zijn vriendin. Ook zou hij haar hebben zien vallen in de badkamer. Dat hij haar had mishandeld, stond De L. echter niet meer bij.

Uitspraak 17 april.

Reageer op dit artikel