nieuws

Twintig nieuwe hotels voor Steigenberger

Hotel

De Duitse hotelgroep Steigenberger gaat bijna twintig nieuwe hotels openen. Dit zegt vertrekkend topman Arco Buijs tegen Misset Horeca. Er komen ook nieuwe hotels in de Benelux.

Twintig nieuwe hotels voor Steigenberger

‘Zeer binnenkort komt er concreet nieuws hierover,’ aldus de Nederlandse Arco Buijs (46). De nieuwe hotels gaan draaien onder de InterCity-vlag en onder het Steigenberger label. Eerder deze week kwam het nieuws naar buiten dat Buijs moet vertrekken bij Steigenberger.

Uitbreiding Steigenberger

Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland, landen waar Steigenberger nu al goed vertegenwoordigd is, krijgen ook nieuwe hotels. Maar ook in Oost-Europa, China en in het Midden-Oosten wenst de Duitse hotelgroep expansie.

Buijs wil geen verdere toelichting geven op zijn vertrek bij de Duitse hotelgroep. ‘Er is sprake van strategische meningsverschillen. De raad van commissarissen en ik hebben verschillende ideeën over hoe je groei inzet. Daarom is besloten mijn contract niet te verlengen.’

Reorganisatie

In de kleine twee jaar dat Buijs voor Steigenberger werkte heeft hij een grote reorganisatie doorgevoerd. ‘Commercieel en operationeel. De organisatie staat beter, is kostenefficiënter.’

Wie de opvolger wordt van Arco Buijs bij Steigenberger is nog niet bekend. Wat Buijs zelf gaat doen, weet hij ook nog niet. ‘Ik neem nu even een time-out maar ga zeker op zoek naar een nieuwe uitdaging.’

Reageer op dit artikel