nieuws

Vakantieaccommodaties: denk aan gamers

Hotel

Het is voor hotels en andere gelegenheden die in ieder geval voor een deel afhankelijk zijn van kinderen in de leeftijd van 8 tot 17 jaar aan te raden om voorzieningen voor gamers aan te bieden.

Vakantieaccommodaties: denk aan gamers

Een onderzoek van online betaalkaart Wallie onder gamende jeugd in die leeftijdsgroep, geeft onder meer als resultaat dat zij graag een internetverbinding op vakantie wensen.

Laptop

Het onderzoek, dat werd gehouden tijdens het Nederlands kampioenschap voor internetgames Qpang en Fogsfighter in Enschede, bracht naar voren dat de jongeren het liefst spelen op hun laptop. De helft neemt deze dan ook mee op reis. 36% stopt een iPhone in de koffer, terwijl ook consoles populair zijn om mee te nemen op vakantie. Iets minder dan de helft gooit bijvoorbeeld een Xbox 360 of een Playstation 3 in de bagage.

Online games

Bijna twintig procent van de ouders boekt specifiek een vakantie waar ze beschikken over een internetverbinding. Maar een derde van de ondervraagde kinderen speelt op vakantie geen online game, omdat daar een internetverbinding voor nodig is. 43% van de gamers geeft aan minder tijd aan hun hobby te besteden op vakantie dan thuis.

Reageer op dit artikel