nieuws

VakantieVeilingen.nl ook naar Duitsland en VK

Hotel

De website Vakantieveilingen.nl gaat ook starten in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. De participatie van een Britse investeringsmaatschappij maakt dit mogelijk.

VakantieVeilingen.nl ook naar Duitsland en VK

Maatschappij Oakley Capital heeft een meerderheidsbelang genomen in het Nederlandse Emesa, het bedrijf achter de website VakantieVeilingen.nl. Het investeringsbedrag is niet bekend gemaakt.

Met de kapitaalinjectie kan vakantieveilingen.nl zijn Europese expansie financieren. Eerder gaf directeur Marc Muller al aan dat het heil zag in uitbreiding naar het buitenland, aangezien het concept dat het bedrijf met VakantieVeilingen.nl in handen heeft uniek is in Europa.

Vorige week nog is VakantieVeilingen.nl door het Nederlands publiek verkozen tot de meest populaire webshop in de categorie reizen en vrije tijd. Deze verkiezing wordt jaarlijks georganiseerd door Stichting Thuiswinkel Awards, de belangenvereniging voor bedrijven die producten en / of diensten op afstand verkopen aan consumenten.

Volgens de topman was er ‘veel interesse’ van investeerders in Emesa. ‘We hebben bij de selectie vooral gekeken of een investeerder ons ook kan ondersteunen in de Europese expansie.’ Oakley Capital heeft al ervaring met e-commerce activiteiten op de Duitse en Britse markt.

Duitsland en Groot-Brittannië

Emesa heeft nu concrete plannen om in de tweede helft van dit jaar in Duitsland van start te gaan. Daarna volgt Groot-Brittannië. ‘Als het in Duitsland volgens plan loopt, kunnen we na zes maanden starten op de Britse markt. Maar deze planning is nog nattevingerwerk.’

Bij het betreden van de Duitse markt wil vakantieveilingen zorgvuldig te werk gaan. ‘De cultuur is anders en er is een ander kooppatroon in Duitsland. Hierop moeten wij ons aanpassen. Zo stellen Duitsers hoge eisen aan bijvoorbeeld de kwaliteit van een hotel. De vraag naar bungalows en campings is minder dan in Nederland, terwijl er meer vraag is naar kuuroorden en spa’s.’

Vorig jaar verdubbelde de omzet van Emesa tot ongeveer 25 miljoen euro. De brutomarge was vorig jaar meer dan 13 miljoen euro. De totale waarde van de transacties via de diverse sites bedroeg meer dan 100 miljoen euro.

Vorig jaar zei topman Marc Muller in een interview met ANP dat de omzet in vijf jaar tijd wel eens zou kunnen vervijfvoudigen. ‘Deze stijging kan nu nog sneller gaan’, zei hij vrijdag over deze voorspelling. Hij kon echter nog geen concrete langetermijnverwachting geven.

Reageer op dit artikel