nieuws

Vakantiewoning voor visueel beperkten

Hotel

Landal GreenParks heeft op Landgoed ’t Loo de Visionvilla geopend. Het gaat om de eerste vakantiewoning geschikt voor gasten met een visuele beperking.

Vakantiewoning voor visueel beperkten

Op het eerste gezicht lijkt de woning weinig te verschillen van andere Landal vakantiewoningen, zo laat de bungalowgigant weten. Maar op detailniveau zijn er aanpassingen gemaakt met name in en rond de bungalow.

Bij de inrichting van de Visionvilla is onder andere rekening gehouden met contrasten. De accommodatie heeft een geavanceerd verlichtingssysteem en aangepast apparatuur. Het entreepad is voorzien van verlichting. De tuin is afgehekt in verband met de hulphond. De visonvilla is voorzien van dimbare verlichtingsarmaturen, kunststof hondermand, groot voelbaar huisnummer in contrasterende kleur, grote flatscreentelevisie en eenvoudig bedienbare radio.

De alarmklok heeft een groot display en is uitgevoerd met contrasterende bedieningsknoppen, volumeschakelaar en spraakknop. In de keuken is een gasfornuis voorzien van thermokoppel. Deze sluit de gastoevoer wanneer het vuur gedoofd is. De essentiële informatie tijdens het verblijf, waaronder de menukaart en de omgevingsinformatie, is in braille.

‘Vorig jaar kwam “Visio”, het experitisecentrum voor blinden en slechtzienden, met het idee voor de ontwikkeling van deze specifieke bungalow’, zegt Landal-directeur Bas Hoogland. ‘Omdat we al een aantal jaren een samenwerkingsverband hebben met Comfortzorg, waardoor we thuiszorg op het vakantieadres kunnen aanbieden, was dit een logische vervolgstap’.

Hoogland vervolgt: ‘Er is door netwerkorganisatie Vizirus een klantenpanel samengesteld bestaande uit slechtzienden met en zonder hulphond. Die hebben het park en de bungalow getest en vervolgens waardevolle input geleverd’.

Reageer op dit artikel