nieuws

Van Aelst naast Okura ook topman van JAL Hotels

Hotel

Marcel van Aelst van het Okura Hotel Amsterdam wordt topman bij het Japanse JAL Hotels, nu deze hotelorganisatie definitief is overgenomen door de Japanse keten Okura. Van Aelst blijft aan als directeur van het Okura Hotel Amsterdam.

Van Aelst naast Okura ook topman van JAL Hotels

Repesentative Director en President is de nieuwe titel van Marcel van Aelst bij JAL Hotels. Vandaag is bekend gemaakt dat Okura definitief een belang heeft genomen van 79,6 procent in JAL Hotels.

De acquisitie hing al sinds begin augustus in de lucht, maar is deze week bekrachtigd. Als gevolg van de transactie is JAL Hotels een geconsolideerde dochteronderneming van Hotel Okura geworden.

Van Aelst bekleedt momenteel de functies van Executive Director en Managing Corporate Executive Officer van Hotel Okura en general manager van Hotel Okura Amsterdam. Hij blijft deze functies uitvoeren.

De Nederlandse tophotelier zal een groot deel van het jaar het Amsterdamse vijfsterrenhotel op afstand besturen. Het hoofdkantoor van JAL Hotels is gevestigd in de Japanse hoofdstad Tokio.

Van Aelst laat vanuit Tokio weten dat er voor hem in feite niet veel veranderd. ‘Vier maanden per jaar ben ik Japan, twee maanden per jaar op reis en zes maanden per jaar in Amsterdam. Het is de bedoeling dat daarin geen verandering komt. Vergeet niet dat je tegenwoordig met e-mail en Skype prima kunt communiceren op afstand’.

» Curriculum Vitae Marcel van Aelst

Reageer op dit artikel