nieuws

Van den Ende stapt uit vastgoedbedrijf zorghotels

Hotel

Theaterproducent Joop van den Ende stapt per direct uit zijn eigen vastgoedbedrijf Living City. Van den Ende kondigde vorig jaar nog aan met Living City plannen te hebben voor grote zorghotels en andere horeca-activiteiten.

Van den Ende stapt uit vastgoedbedrijf zorghotels

Aanleiding voor de stap van Van den Ende is de verdenking dat twee commissarissen van het bedrijf fraude hebben gepleegd. ‘Dit is een wereld waar ik niets mee te maken wil hebben’, aldus Van den Ende.

De vastgoedfraudezaak kwam in november naar buiten, waarop Van den Ende onmiddellijk het aftreden van de twee betrokken commissarissen eiste.

Aandeelhouders

‘Serieuze pogingen om, in het belang van personeel en lopende projecten, met de commissarissen en aandeelhouders tot een oplossing te komen zijn sindsdien op niets uitgelopen’, laat Stage Entertainment, dat eveneens in handen van de producent is, weten.

Het personeel van Living City is woensdag op de hoogte gesteld. Stage Entertainment neemt de bouw van het VandenEnde Theater aan de Kop Zuidas in Amsterdam over.

Van den Ende kondigde vorig jaar september grote plannen aan met zorghotels en andere horeca-activiteiten. Living City voerde toentertijd gesprekken over de ontwikkeling van meerdere zorgboulevards

Reageer op dit artikel