nieuws

Van der Valk Duiven stort illegaal beton

Hotel

Van der Valk heeft de bouw van het nieuwe hotel in Duiven nabij Arnhem direct stil moeten leggen. Dit vanwege het illegaal storten van beton voor de vloer van de derde verdieping.

Van der Valk Duiven stort illegaal beton

Dat meldt De Gelderlander. Het bouwterrein langs de A12 in Duiven is afgezet en verzegeld. De strenge maatregel volgt op het negeren van een bouwstop.

In eerste instantie zou alleen gestopt moeten worden met het betonstorten. De rest van de bouw kon doorgaan. Toen bij een controle bleek dat er toch opdracht was gegeven voor het storten van beton is een algehele bouwstop afgekondigd met een dwangsom van 25.000 euro per dag.

Voor het mogen storten van beton is toestemming nodig van de gemeente. Die wil dit alleen verlenen wanneer er een constructietekening wordt overlegd. Dat is niet gebeurd. Eerder leverde Van der Valk al geen noodzakelijke gegevens voorafgaand aan het storten van de vloer voor de eerste verdieping.

Reageer op dit artikel