nieuws

Vastgoedeigenaar van Pulitzer in problemen

Hotel

Het gaat niet goed met Blackstone Real Estate/Hospitality Europe, eigenaar van het vastgoed van onder andere het Pulitzer Hotel in Amsterdam. Een faillissement dreigt. Dat meldt Propertynl.com, een onafhankelijke site voor commercieel vastgoed.

Vastgoedeigenaar van Pulitzer in problemen

Volgens Propertynl.com boekte het bedrijf vorig jaar een verlies van 27 miljoen euro op een omzet van 194 miljoen euro. Het bedrijf zou overeind worden gehouden door een investeringsfonds van de Amerikaanse bedrijvenopkoper Blackstone.

Het eigen vermogen van de internationale hotelketen Blackstone Real Estate/Hospitality Europe zou geslonken zijn van 21 miljoen euro in 2006 tot een negatief vermogen van 9,5 miljoen euro eind 2007.

De slechte resultaten worden toegeschreven aan ingrijpende renovaties van vier luxe hotels in Praag, Stockholm, Brussel en het Franse Versailles. Naast het bekende Pulitzer Hotel in Amsterdam is Blackstone Real Estate/Hospitality Europe ook eigenaar van het vastgoed van Sheraton Schiphol.

Huurder Starwood onderstreept dat Blackstone gaat over het vastgoed en dat het niets te maken heeft met de exploitatie van de hotels.

Reageer op dit artikel