nieuws

Veel hotelplannen in Amsterdamse kantoren

Hotel

Zeker een derde deel van de bestaande hotelplannen in Amsterdam bevat het omzetten van leegstaande kantoorpanden in logiesbedrijven. Dat meldt de Amsterdamse Hotelloods René van Schie, die namens de gemeente hotelplannen inventariseert en ondernemers helpt bij de aanvraagprocedure.

Veel hotelplannen in Amsterdamse kantoren

Er hebben zich ontzettend veel initiatiefnemers gemeld voor transformatie van een kantoorpand naar een hotel, laat Van Schie Misset Horeca weten. ‘Politiek is er veel steun voor het omzetten van kantoorpanden. De Hotelloods en de Kantoorloods (Cor Brandsema, red.) werken nauw samen’.

Van Schie: ‘Op voordracht van Brandsema lopen er diverse voorstellen om transformatie nog aantrekkelijker te maken. Zeker een derde van de bestaande 125 initiatieven betreffen een omzetting van een kantoorgebouw’.

De 125 locaties waar hotelplannen zijn, variëren van de planfase tot projecten in de uitvoeringsfase. ‘We streven naar een mix van initiatieven; bijzondere niche hotels, tophotels, congreshotels, zorghotels, familiehotels, sporthotels, hostels, low budget hotels en zakelijke viersterrenhotels’.

Volgens Van Schie moeten de 125 projecten meer dan 9.000 kamers opleveren. ‘We weten echter dat er initiatieven zullen afvallen of pas op zeer lange termijn gerealiseerd zullen worden’.

Reageer op dit artikel