nieuws

Venezuela eist excuses van hotelier

Hotel

Venezuela pikt de uitspraken niet die de Nederlandse hotelier en miljonair Jacob Gelt Dekker heeft gedaan over Venezuela als narcostaat en president Hugo Chavez als drugsbaron. Dekker is eigenaar van hotel Kurá Hulanda op Curaçao.

Venezuela eist excuses van hotelier

De Venezolaanse consul op de Antillen, Lorenzo Angiolillo, eist excuses van Gelt Dekker of bewijzen voor zijn beweringen, zo schrijft het Antilliaanse dagblad Amigoe.

Gelt Dekker sprak afgelopen donderdagavond vierhonderd buitenlandse investeerders toe tijdens een internationale investeerdersconferentie op Curaçao. Hierin omschreef hij Curaçao als een land dat wordt geleid door corrupte politici en waarin de drugshandel de economie beheerst.

’een gek’
In zijn speech deed hij ook de gewraakte uitspraken over Venezuela. Lorenzo Angiolillo veroordeelt de uitspraken van Gelt Dekker en noemt ze de woorden van ‘een gek’.

Op Curaçao hebben de woorden van Gelt Dekker al tot krachtige afwijzingen geleid van onder andere de gezaghebber van Curaçao Lisa Richards-Dindial en de Antilliaanse premier Emily de Jongh-Elhage.

Vorig jaar opteerden enkele politici op Curaçao ervoor om Gelt Dekker tot persona non grata op het eiland te verklaren na een negatieve column op de website luchtvaartnieuws.nl. Daar is toen geen werk van gemaakt. Verschillende politici willen er nu wel voor zorgen dat Gelt Dekker het eiland wordt afgezet.

Reageer op dit artikel