Verdachte hotelroof aangehouden

Verdachte hotelroof aangehouden

Een 25-jarige man die wordt verdacht van een beroving en een poging tot verkrachting in een Haags hotel is dinsdag in het huis van bewaring in Krimpen aan den IJssel aangehouden. Dat heeft de politie bekendgemaakt.

De man was donderdag met het latere slachtoffer in de lift gestapt van het hotel aan het Koningin Julianaplein in Den Haag. Hij volgde de vrouw en drong haar hotelkamer binnen. Ze kreeg een klap en werd vastgebonden.

De man ontkleedde de vrouw gedeeltelijk en zou hebben geprobeerde haar te verkrachten. Vervolgens ging hij er vandoor met enkele persoonlijke spullen, waaronder een laptop. Het slachtoffer wist alarm te slaan.

De politie nam de zaak hoog op en verspreidde een foto van de verdachte. Zondag werd de man aangehouden in een woning in Rotterdam. Hij was namelijk niet teruggekomen van zijn verlof uit de penitentiaire inrichting in Zoetermeer waar hij een straf moet uitzitten voor diefstallen met geweld.

De verdachte werd achter de tralies gezet in Krimpen aan den IJssel. Een medewerker van die inrichting herkende dinsdag de man van een in de media verspreide foto die was gebaseerd op opnamen van een beveiligingscamera van het Haagse hotel.

Bekijk deze collectie

Inrichting

Bij de inrichting van je horecazaak en je terras komt veel kijken. Je wilt dat de sfeer past bij het concept en je gasten aanspreekt. Er zijn veel aspecten waar je rekening mee moet houden. In deze collectie tips en inspiratie op het gebied van interieur en exterieur: van het interierontwerp tot meubilair en van routing tot sfeer.