nieuws

Verdachte in zaak dode vrouw Okura hotel aangehouden

Hotel

De politie heeft een 32-jarige man aangehouden die zij verdenkt van betrokkenheid bij de dood van de 30-jarige vrouw die zondag in een kamer in het Okura hotel in Amsterdam werd aangetroffen. De man zit in een halfopen inrichting en was met weekeindeverlof, aldus de politie maandag. Waarvoor de man in de inrichting zit, wil de politie niet zeggen. Ook kan de politie in verband met het onderzoek geen informatie geven over de doodsoorzaak, aldus een woordvoerder.

Verdachte in zaak dode vrouw Okura hotel aangehouden

De man had een relatie met het slachtoffer en was direct als verdachte in beeld, meldde de politie. Een grootschalig onderzoek richtte zich op de mogelijke verblijfplaatsen van de man. De verdachte meldde zich uiteindelijk zelf bij de politie in Venlo. De politie vermoedt dat de man merkte dat hij werd gezocht. De politie in Venlo heeft hem overgedragen aan de Amsterdamse politie.

De verdachte was geen tbs’er, zei een woordvoerder van het ministerie van Justitie desgevraagd. Hij kon verder niet op de zaak zelf ingaan. De zegsman wees er in z’n algemeenheid wel op dat het gebruikelijk is dat een gedetineerde aan het einde van zijn straf naar een halfopen inrichting gaat om zich daar voor te bereiden op de komende invrijheidstelling. Verlof hoort daarbij, zodat hij zaken als werk en huisvesting kan regelen.

Reageer op dit artikel