nieuws

Veteranenhotel in Valkenburg

Hotel

In Valkenburg is deze week een hotel voor oorlogsveteranen geopend. Oude strijdmakkers kunnen tijdens een weekarrangement in besloten kring elkaar ontmoeten en herinneringen ophalen. Dat heeft een woordvoerder van Eurotel Atlas bevestigd naar aanleiding van berichtgeving in Dagblad De Limburger en het Limburgs Dagblad.

Veteranenhotel in Valkenburg

De veteranen kunnen van maandag tot en met vrijdag een kamer boeken via reisbureau BTR-Van den Berg, dat het idee lanceerde. Per keer kunnen negentig gasten in Limburg terecht.

Volgens de leiding van het hotel zijn voor dit jaar vier weekarrangementen volgeboekt. Bij twee andere is nog plaats voor enkele belangstellenden. De interesse komt niet alleen uit Nederland. Eurotel Atlas heeft ook aanvragen van veteranen uit de Verenigde Staten en Canada ontvangen. Valkenburg ligt dicht bij het Amerikaanse oorlogskerkhof in Margraten.

Als er voldoende belangstelling voor het initiatief is, overweegt Eurotel Atlas het hotel het hele jaar door voor de veteranen te reserveren. Met uitzondering van de weekeinden, wanneer ook andere gasten kunnen blijven komen.

Reageer op dit artikel