nieuws

Vinkeles* trekt twee opvolgers aan voor sous-chef Wilko Hoogendoorn

Hotel

Sterrestaurant Vinkeles in Hotel The Dylan in Amsterdam heeft met ingang van 16 mei twee opvolgers voor sous-chef Wilko Hoogendoorn die per 1 juni vertrekt.

Vinkeles* trekt twee opvolgers aan voor sous-chef Wilko Hoogendoorn

Jurgen van der Zalm ( 24) en Arne Russchen (26) zijn aangesteld als junior souschefs. Van der Zalm was al werkzaam in de keuken van Vinkeles en is volgens executive chef Dennis Kuipers (m) een allround chef die op alle parties uit de voeten kan.

De vrienden van jacob

‘Hij kent mijn keuken door en door.’ Russchen komt van Fyra in Amsterdam en werkte eerder voor Bussia in de hoofdstad. Bij beide zaken was hij sous-chef. Daarvoor stond hij in de keukensvan De Vrienden van Jacob in Santpoort en bij Ron Blaauw. Met de nieuwe aanwinsten hoopt Kuipers een ‘constantere kwaliteit’ te leveren.

Wilko Hoogendoorn maakte op 24 maart bekend per 1 juni Vinkeles te verlaten. De tijd was rijp voor hem om als chef-kok aan de slag te gaan. Een Amsterdams hotel is zijn nieuwe werkplek. Op korte termijn maakt hij de naam van zijn nieuwe werkgever bekend.

In totaal negen jaar was Hoogendoorn de rechterhand van Kuipers. Eerst bij La Rive en daarna bij The Dylan.

Lees ook:

Reageer op dit artikel