nieuws

Voetbalhotel mag niet op plek moordpartij WOII

Hotel

Op het terrein in een buitenwijk van Kiev waar het monument staat voor de slachtoffers van de grootste moordpartij onder de joden in de Tweede Wereldoorlog, mag geen hotel komen. Burgemeester Leonid Tsjernovetski van de Oekraïense hoofdstad heeft zijn veto uitgesproken over een plan daartoe. Dat melden de media in het land.

Voetbalhotel mag niet op plek moordpartij WOII

Het monument van Babi Yar staat op de plaats waar de Duitse strijdkrachten en hun Oekraïense handlangers op 29 en 30 september 1941 bijna 34.000 joden doodschoten. Het is de grootste moordpartij die de nazi’s tijdens de Tweede Wereldoorlog hebben aangericht.

WK 2012

Het plan behelsde de bouw van een aantal hotels in verband met de Europese kampioenschappen voetbal die in 2012 in Polen en Oekraïne worden gehouden. De gemeenteraad van Kiev was er al mee akkoord gegaan.

Reageer op dit artikel