nieuws

VWA coulant bij invoering rookverbod

Hotel

Koninklijk Horeca Nederland (KHN) kan zich vinden in het idee van Paul Hermanides om per 1 juli een overgangsregeling in te voeren om te wennen aan het rookverbod. ‘De minister heeft aangegeven dat de VWA coulant is met controles direct na invoering van het rookvebod.

VWA coulant bij invoering rookverbod

Dat zegt KHN-woordvoerster Wendy Schellens in reactie op het idee van Hermanides. Hermanides, ondernemer en voorman van KHN afdeling Amsterdam, riep deze week tijdens een debat op de horecabeurs Venuez op tot een overgangperiode van een half jaar.

In deze periode moet meer duidelijkheid komen over het politieke standpunt ten aanzien van terrasverwarming. Daarnaast moeten horecaondernemers in de gelegenheid worden gesteld om te wennen aan het rookverbod. Tenslotte zou Hermanides graag zien dat bierbrouwers een gebaar maken naar de horeca ‘die het toch al moeilijk gaat krijgen door het rookverbod’.

Geen commentaar

‘De overgangsperiode die is voorgesteld is in lijn met wat wij vinden’, zegt Schellens namens KHN. ‘De minister heeft aangegeven dat de VWA in eerste instantie bij controles coulant is wanneer de horecaondernemer er alles aan heeft gedaan om tot een rookverbod te komen.’.

Schellens vervolgt: ‘Als individuele ondernemer mag Paul zeggen dat er een gebaar moet komen van de brouwers, maar wij als branche kunnen ons hierover niet uitlaten. We kunnen alleen melden dat we in gesprek zijn met de brouwers.’

Onderzoek

Omtrent terrasverwarming meldt Schellens dat er een brief onderweg is naar minister Cramer. Daarin vraagt KHN om een onderzoek naar terrasverwarmingsapparatuur. Uit zo’n onderzoek zal moeten blijken of terrasverwarming daadwerkelijk een energievreter is en daarmee schadelijk is voor het milieu.

Reageer op dit artikel