nieuws

Watertoren Bolsward wordt luxe hotel

Hotel

De watertoren van Bolsward wordt omgebouwd tot een luxe hotel met restaurant. Waterbedrijf Vitens heeft de watertoren verkocht aan Fries Trading, een vastgoedonderneming uit Sneek. Dit bedrijf wil in de toren zes tot twaalf hotelkamers maken.

Watertoren Bolsward wordt luxe hotel

In de ondergrondse reinwaterkelder wordt ingericht als restaurant. De nieuwe eigenaar wil op 37 meter hoogte een panoramadek maken voor een uitzicht over Bolsward en omgeving. Dit uitzichtpunt wordt ook voor niet-hotelgasten toegankelijk. Om op deze hoogte te komen, wordt waarschijnlijk een glazen lift naar de hoogste verdieping aangelegd.

Vier bedrijven brachten een bod uit op de tachtigjarige watertoren. Eigenaar Waterbedrijf Vitens heeft het aan Fries Trading gegund.

Reageer op dit artikel