nieuws

Weer onderzoek rond hoteltoren Van der Valk Tiel

Hotel

De bouw van een nieuwe zestig meter hoge hoteltoren van Van der Valk in Tiel is nu al een zware bevalling. Nog voor de eerste steen is gelegd is er veel gekibbeld. Jongste vertraging in het proces komt van de gemeente Tiel, die een prognose gaat maken van het aantal auto’s dat gebruik gaat maken van de A15-afritten ‘Tiel Maurik’ als Van der Valk de nieuwe hoteltoren heeft gebouwd.

Weer onderzoek rond hoteltoren Van der Valk Tiel

De gemeente wil de getallen over het aantal hotelkamers en vergaderruimtes los laten op de huidige verkeerscijfers. De nieuwe gegevens zijn gevraagd door de commissie Ruimte van de gemeente Tiel en komen voort uit verzoeken van bezwaarmakers.

Eén van de bezwaarmakers is Rijkswaterstaat. Die liet eerder weten te vrezen voor de verkeersveiligheid als gevolg van toenemende drukte door de hoteltoren van Van der Valk. De afrit uit westelijke richting zou volgens Rijkswaterstaat vaker vol komen te staan.

Het een en ander maakt duidelijk dat de bouw van de gewenste hoteltoren van Van der Valk mogelijk nog een tijdje op zich laat wachten. Van der Valk wil in Tiel een bijna zestig meter hoge hoteltoren bouwen zoals het onder andere ook heeft gedaan langs de A12 bij Duiven.

Reageer op dit artikel