nieuws

Wellnesscentra profiteren van slechte weer

Hotel

Niet iedereen baalt van de natte zomer. Wellnesscentra, bioscopen en musea profiteren volop van het slechte weer. De bezoekersaantallen zijn te vergelijken met dagen tijdens de herfstvakantie.

Wellnesscentra profiteren van slechte weer

Dat meldt De Telegraaf. De Thermen & Beauty Groep Nederland stelt dat ze op dit moment zo’n 20 procent in de plus zit. Dit heeft voor een belangrijk deel te maken met campinggasten die een dagje uit zoeken.

Voor de Nederlandse Vereniging van Bioscoopexploitanten is 2011 eveneens een goed jaar. In de eerste zes maanden werden 20 procent meer bezoekers geteld. En de Nederlandse Museumvereniging registreerde in de maand juni 6 procent meer gasten dan in dezelfde maand vorig jaar.

Recron, de belangenverenigng van de recreatieondernemers, bevestigt in De Telegraaf dat indooractiviteiten het dit jaar goed doen. Dat geldt met name voor zwembaden, sauna’s en binnenspeeltuinen.

Ook supermarkten hebben baat bij het slechte weer. Marktonderzoeker GfK meldde eerder deze maand een omzettoename van 3,9 procent voor de maand juli.

Reageer op dit artikel