nieuws

Zoon Kaddafi moet hotel 4 ton betalen

Hotel

Een rechtbank in Chiavari in het noorden van Italië heeft bepaald dat Al-Saadi Kaddafi, zoon van de Libische leider Muammar Kaddafi, het luxehotel Excelsior in Rapallo 392.000 euro moet betalen. Dat heeft de Italiaanse krant Corriere della Sera zaterdag bericht.

Zoon Kaddafi moet hotel 4 ton betalen

De Libiër verbleef in de zomer van 2007 en in 2008 in het hotel en vertrok zonder de rekening te betalen. Hij speelde in 2007 op proef enkele wedstrijden voor de voetbalclub Sampdoria in Genua, maar werd niet gecontracteerd en vertrok naar de Franse Rivièra. Daarvoor speelde hij bij de Italiaanse clubs Perugia en Udinese.

Kaddafi en zijn gevolg huurden in het hotel een luxe suite en een aantal kamers. Tot het gevolg behoorden niet alleen lijfwachten en een persoonlijk trainer, maar ook een temmer van zijn twee zeer onstuimige gevechtshonden. Ook hield hij er een feest voor vrienden, waar de champagne rijkelijk vloeide. Toen hem de rekening werd overhandigd, tekende Kaddafi voor ontvangst en ging naar Cannes. Tot dan toe betaalde de ambassade in Rome altijd zijn rekeningen, maar het hotel ving daar dit keer bot.

Reageer op dit artikel