nieuws

Polen wil dat Russen ander hotel kiezen

Hotel

Polen heeft de Russische voetbalbond gevraagd of de Russische ploeg onder leiding van Dick Advocaat niet in het Le Meridien Bristol Hotel in harte Warschau wil slapen tijdens het EK Voetbal.

Polen wil dat Russen ander hotel kiezen

De Poolse minister van Sport vreest mogelijke spanningen, aangezien vlak bij het hotel maandelijks een mars wordt gehouden ter nagedachtenis aan de voormalige Poolse president Lech Kaczynski.

Kaczynski overleed in april 2010 bij een vliegtuigcrash vlakbij de Russische plaats Smolensk. Volgens een officieel rapport was de ramp – waarbij alle 96 inzittenden om het leven kwamen – te wijten aan fouten van de Poolse piloten, maar veel Polen geloven in complottheorieën dat Russische autoriteiten betrokken waren bij de dood van de Moskou-criticaster Kaczynski.

‘We hebben het team verteld dat het in hun eigen belang is een verhuizing te overwegen’, sprak Joanna Mucha, de Poolse minister van Sport. ‘Ik heb al maanden geleden aangekaart dat dit een moeilijke situatie kan opleveren, maar toen is er niks veranderd. De gesprekken gaan door, er zal binnen enkele dagen een definitief besluit worden genomen.’

Dick Advocaat is de bondscoach van de Russische ploeg. Zijn team is ingedeeld in poule A met Polen, Griekenland en Tsjechië.

Reageer op dit artikel