nieuws

Sheraton na 20 jaar terug in Irak

Hotel

Starwood Hotels & Resorts Worldwide keert na twintig jaar weer terug in Irak. In de Noord-Irakeese stad Erbil gaat Starwood een Sheraton hotel openen. Het hotel gaat naar verwachting in 2015 open.

Sheraton na 20 jaar terug in Irak

Voor de bouw van het hotel heeft Starwood een overeenkomst gesloten met BCD Co. Het Sheraton Erbil Hotel komt in het nieuwe gedeelte van Erbil, op ongeveer tien minuten afstand van Erbil International Airport.

‘We zijn verheugd om een partnerschap aan te gaan met BCD bij de herintroductie van Starwood in Irak met Sheraton, ons meest iconische merk’, aldus Roeland Vos, president van Starwood Hotels & Resorts Europa, Afrika en Midden-Oosten.

Het nieuwe Sheraton Erbil Hotel krijgt 221 kamers en 39 suites. Het hotel krijgt verder de beschikking over een uitgebreide diner-, conferentie- en recreatiefaciliteiten. Ook krijgt het hotel een eigen spa met een overdekt- én openluchtzwembad.

Erbil is gelegen in het noorden van Irak en is de hoofdstad van de Koerdische Autonome Regio. In Bagdad is al geruime tijd het Ishtar Sheraton Hotel gevestigd. Dit in 1982 door de Iraakse regering gebouwde hotel voert zonder toestemming van Starwood de naam Sheraton en heeft dus niets van doen met het Starwood. Inmiddels is dit hotel mede door diverse aanslagen zwaar in verval.

Starwood heeft momenteel bijna vijftig hotels in het Midden-Oosten, waaronder zestien Sheraton hotels. Starwood wil de komende jaren bijna dertig hotels openen in het Midden-Oosten.

Reageer op dit artikel