nieuws

Sloveen nieuwe Hilton-baas voor Benelux

Hotel

Marcus-Milan Arandelovic is de opvolger van Jan van der Putten als area general manager van Hilton Benelux. De Sloveen wordt verantwoordelijk voor de portefeuille van acht Hilton Worldwide hotels in de Benelux.

Sloveen nieuwe Hilton-baas voor Benelux

De 42-jarige Arandelovic is na acht jaar werken in het buitenland weer werkzaam en woonachtig in Nederland. Hij heeft in de 18 jaar die hij voor Hilton Worldwide werkt verschillende functies in Europa bekleed, zoals restaurant- en F&B functies bij Hilton Brussel en Hilton Amsterdam Airport Schiphol.

Daarna ging hij aan de slag als director of business development bij Hilton Milaan, waar hij uiteindelijk tweeënhalf jaar werkzaam is geweest. In 2001 werd de toen 32-jarige Milan benoemd tot general manager van Hilton Rotterdam. Met deze benoeming was hij één van de jongste general managers binnen de Hilton Worldwide-organisatie.

In 2004 werd Arandelovic benoemd tot managing director van het Rome Cavalieri, onderdeel van Waldorf Astoria Hotels & Resorts. Hier speelde hij een grote rol in de rebranding van het Hilton Hotel naar een luxe Waldorf Astoria Hotels & Resorts vestiging. Het restaurant van Rome Cavalieri, ‘La Pergola’, kreeg onder leiding van Arandelovic een derde Michelin ster.

In 2008 verhuisde Arandelovic naar Duitsland en werd cluster general manager van Hilton München. De afgelopen twee jaren werkte hij als area general manager van Zuid-Duitsland.

Arandelovic zegt bijzonder blij te zijn weer terug te zijn in Nederland en de Benelux. ‘Het is mijn visie om ervoor te zorgen dat al onze hotels op alle fronten koploper zijn in hun markt; van de service naar onze gasten, maatschappelijke betrokkenheid, het ontwikkelen van talent tot de resultaten’, aldus Arandelovic.

Arandelovic zal hij een cruciale rol gaan vervullen in de herpositionering van het Hilton Rotterdam dat momenteel gerenoveerd wordt, de opening van de eerste Hilton Garden Inn in Leiden en het Hilton Amsterdam Airport Schiphol waarvan de voorbereidingen voor de bouw dit jaar van start gaan.
Arandelovic groeide op in Duitsland en volgde zijn hotelopleiding aan de Ecole Hôtelière de Lausanne in Zwitserland. Hij volgt Jan van der Putten op, die onlangs is benoemd tot vice president of operations Afrikaans continent en Indische Oceaan.
In het Benelux portfolio vallen de volgende hotels; Conrad Brussels, Hilton Brussels City, Hilton Antwerp, Hilton Amsterdam Airport Schiphol, Hilton Royal Parc Soestduinen, Hilton Rotterdam, Hilton The Hague en Hilton Garden Inn Leiden.

Reageer op dit artikel