nieuws

Utrecht betaalde hotelverblijf voor Romafamilie

Hotel

De gemeente Utrecht heeft in 2010 een halfjaar overnachtingen in hotels en vakantieparken betaald voor de probleemfamilie Nicolich. In totaal kostte dat de gemeente 29.000 euro. Dat bevestigde een gemeentewoordvoerder dinsdagmorgen naar aanleiding van berichtgeving in het AD.

Utrecht betaalde hotelverblijf voor Romafamilie

De gemeente betaalde ook andere kosten als telefoon, diners en schoonmaak. Het gebeurde in de periode voordat de families in een villa in De Meern mochten gaan wonen bij wijze van laatste kans.

‘We hadden te maken met twee ernstig overlastgevende gezinnen die nergens terecht konden. We moesten pragmatisch handelen’, aldus de gemeentewoordvoerder. Inmiddels heeft de familie volgens de woordvoerder een ‘substantieel deel’ van het geld terugbetaald.

Reageer op dit artikel