nieuws

9.000 nieuwe hotelkamers in 2015 wordt niet gehaald

Hotel

De doelstelling om in 2015 negenduizend nieuwe hotelskamers te bouwen in de regio Amsterdam wordt niet gehaald. Dat verwacht wethouder Carolien Gehrels van Economische Zaken van de gemeente Amsterdam.

9.000 nieuwe hotelkamers in 2015 wordt niet gehaald

In 2007 stelde Amsterdam dat er in 2015 negenduizend extra hotelkamers moeten zijn, om te kunnen voldoen aan de vraag. Nu blijkt uit woorden van Gehrels dat deze doelstelling te ambitieus is.

Momenteel is nog niet de helft van het gewenste aantal gehaald. Gehrels verwacht dat de teller in 2015 op 7.500 kamers zal komen, zo staat te lezen op Parool.nl. Ondanks het waarschijnlijk niet halen van de doelstelling, is de wethouder tevreden.

Ze stelt dat het hotelbeleid niet is mislukt. ‘Ik tel liever arbeidsplaatsen en economische groei dan kamers. Ondanks de crisis is het aantal overnachtingen gegroeid en zijn de gemiddelde kamerprijzen gedaald’, aldus Gehrels op Parool.nl.

Reageer op dit artikel