nieuws

Horeca werkt! verbindt werkgevers en werkzoekenden

Hotel

Koninklijke Horeca Nederland en Werkgeversservicepunt (WSP) Groot-Amsterdam trekken samen ten strijde tegen openstaande horecavacatures en de werkloosheid in de stad. Dat doen zij met ‘De horeca werkt!’, een driedaagse ontmoeting tussen werkgevers uit de horeca en werkzoekenden met een uitkering. De hoteliers trapten af.

Horeca werkt! verbindt werkgevers en werkzoekenden

Tussen 12 en 14 juni meldden 27 hotels zich met in totaal honderd vacatures. De meer dan 120 werkzoekenden die daarop afkwamen, volgden masterclasses van ervaren hoteliers, bezochten hotels en volgden speeddatesollicitaties met werkgevers. KHN en WSP hopen uiteindelijk minimaal de helft van de vacatures met dit initiatief te kunnen vervullen.

De driedaagse sessie met Amsterdamse hotels moet een vervolg krijgen met onder andere restaurateurs en fastfoodketens. Wanneer deze worden gehouden, is nog niet bekend. WSP Groot-Amsterdam is een samenwerking tussen UWV Werkbedrijf, Pantar Amsterdam, AM-Groep en de gemeenten uit de regio Groot-Amsterdam.

Reageer op dit artikel