nieuws

Nederlandse hotels in internationale ranglijst Expedia

Hotel

De Amsterdamse hotels Sofitel Legend The Grand en Radisson Blu zijn opgenomen in de lijst van beste hotels wereldwijd van Expedia. Op plaats 1 staat Marrol’s Boutique Hotel in het Slowaakse Bratislava.

Nederlandse hotels in internationale ranglijst Expedia

De lijst met daarop 650 hotels is bepaald door een wiskundige formule van drie factoren, zo schrijft NU.nl: de 500.000 reviews die online reisbureau Expedia jaarlijks ontvangt van haar reizigers; een waardebepaling die hotels vergelijkt met hotels met hetzelfde aantal sterren en dezelfde ligging; en de expertise van honderden Expedia-medewerkers die de hotels bezoeken.

Hotel Sofitel Legend The Grand in Amsterdam (foto) is op plek 365 het hoogst genoteerde hotel in Nederland. Het eveneens in de hoofdstad gevestigde Radisson Blu Hotel staat op plaats 432.

In de top 10 staan vier Europese hotels. Marrol’s Boutique Hotel in Bratislava voert de lijst aan, gevolgd door Hotel Al Codega in het Italiaanse Venetië. Het Hilton Garden Inn Aberdeen (Schotland) staat op plaats vier en het Madisson Hotel in Hamburg (Duitsland) op plek zes.

Het hoogst genoteerde hotel in België is Hotel Albert 1 in Brugge op plaats 103. Ook de plaatsgenoten Van der Valk (181) en Hotel Jan Brito (198) hebben een notering in de ranglijst.

Reageer op dit artikel