nieuws

Stephan van Tilburg naar nieuw Chinees tophotel

Hotel

Stephan van Tilburg heeft hotel De L’Europe in Amsterdam ingeruild voor Sheraton Huzhou Hot Spring Resort, een bijzonder tophotel in China dat later dit jaar de deuren moet openen. Van Tilburg heeft de functie opgenomen als Food & Beverage Director

Stephan van Tilburg naar nieuw Chinees tophotel

Stephan van Tilburg is twee maanden geleden begonnen in China. Zijn operatie omvat een Cantonese fine dining restaurant ‘Yue’ (396 stoelen inclusief 20 luxe private dining rooms), een signature restaurant ‘Feast’ (230 stoelen), Japans kaiseki restaurant ‘Miyabi’ (150 stoelen), twee bars, twee lounges, buitenterras, roomservice, spa restaurant, een kleine balzaal (600 diners), 18 vergaderzalen en drie keukens (Chinees, Westers en Japans).

Het vijfsterrenplus hotel Sheraton Huzhou Hot Spring Resort gaat naar verwachting in het vierde kwartaal van dit jaar open. Het hotelgebouw heeft een unieke cirkelvorm dat half in het beroemde Taihu Meer staat. De weerspiegeling in het water vormt een ‘8’, dat staat voor voorspoed.

Topniveau

Het interieur wordt verzorgd door HBA Singapore, dat onlangs ook het nieuwe Ritz-Carlton HongKong heeft gedaan. Het hotel wordt een zogeheten ‘integrated destination resort’, met naast een groot f&b-aanbod ook 282 kamers en suites, 41 luxe villa’s, twee spa’s, 10 hectare landgoed, en kunstmatige eilanden in het meer voor evenementen en een luxe kliniek.

‘Ik heb inmiddels twee chefs in het f&b-team aangesteld die de reis waard zijn, Franse executive chef Yann Giacomoni (voorheen St. Regis Punta Minte en Rosewood Antigua) en de lokaal bekende Hong Kong Meesterchef Stanley Yuen, van Shangri-La China World, Beijing, om de Chinese keukens te overzien. Verder is het hotel ideaal gelegen in een subtropisch natuurgebied op minder dan twee uur rijden van de megasteden Hangzhou en Shanghai’, aldus Van Tilburg.

Van Tilburg werkte eerder in Azië en spreekt dan ook van ‘thuis komen’. Hij was eerder F&B Director  bij Sheraton Lido in het Chinese Shenyang en The St. Regis Hotel in Singapore. De afgelopen twee jaar was hij in dienst van De L’Europe in Amsterdam. ‘Na bijna twee jaar, waarvan sinds juni 2011 draaiend en stabiel op Nederlands topniveau, was het voor mij weer tijd om terug te gaan naar Azië’.

Grof

Op de vraag hoe Van Tilburg terugkijkt op zijn periode in Nederland, volgt een uitgesproken antwoord. Van Tilburg: ‘Nederlandse business heeft een goede reputatie wereldwijd, maar is het is geen service gedreven land. En als re-integrerende Nederlander verbaasde ik me er over hoe direct en grof de mensen met elkaar communiceren. Je moet nooit tevreden zijn met middelmatigheid, prioriteit geven aan je honger naar succes moet boven vrije tijd en sociale belangen staan. In Oost-Azië is dat meer vanzelfsprekend dan in Nederland’.

‘De verbouwing en heropening van De L’Europe echter is voor mij een mooi prestigeproject in mijn thuisland geweest, waar ik met trots aan heb bijgedragen voor mijn persoonlijke eer en ter ondersteuning van directeur Tom Krooswijk, die een internationale kwaliteit gedreven top visie hanteert’.

Reageer op dit artikel