nieuws

Contracten bouw Van der Valk Hoorn ondertekend

Hotel

De overeenkomsten voor de bouw van het Van der Valk-hotel in Hoorn zijn ondertekend. Dit najaar moeten de activiteiten starten, zo’n twee jaar later moet de nieuwe telg van de horecafamilie operationeel zijn.

Contracten bouw Van der Valk Hoorn ondertekend

Het woord vertraging loopt als een rode draad door de plannen voor het nieuwe Van der Valk-hotel in Hoorn. De oorspronkelijke start van de bouw stond gepland voor de tweede helft van 2011, maar werd begin dit jaar uitgesteld tot juni.

Nu de overeenkomsten tussen de diverse partijen zijn ondertekend, zoals gemeld door HoornGids.nl, is het nieuwste plan om dit najaar te starten. Voor de bouw is ongeveer twee jaar uitgetrokken. Inbo Architecten levert het ontwerp, de bouw is in handen van BAM Utiliteitsbouw.

Het nieuwe Van der Valk-hotel komt in vrijetijdspark De Blauwe Berg, aan de westkant van Hoorn. Het krijgt 157 kamers, twee restaurants, een bar, een collegezaal en tien vergaderzalen. In het multifunctionele complex langs de snelweg A7 komen ook een casino en een bioscoop. In het oorspronkelijke plan was ook een discotheek opgenomen, maar dat initiatief is van de baan.

Reageer op dit artikel