nieuws

Hotel Mitland sluit zwembad na vervuiling

Hotel

Hotel Mitland in Utrecht heeft het binnenzwembad tot verboden terrein verklaard voor de bewoners van de ‘asbestwijk’ in Kanaleneiland, die tijdelijk in het hotel verblijven. Dat gebeurde nadat het zwembad woensdag in een ‘onacceptabele staat van vervuiling’ werd aangetroffen. Ook deden zich volgens een woordvoerster van het hotel onveilige situaties voor.

Hotel Mitland sluit zwembad na vervuiling

‘Wij doen net als de andere opvanghotels ons best om optimale gastvrijheid en service te bieden aan degenen die in deze afschuwelijke situatie zitten. Maar dit kon echt niet. Woningcorporatie Mitros, die voor de tijdelijke huisvesting zorgt, buigt zich nu over de zaak’, aldus de woordvoerster.

Het hotel rekent op bemiddeling door Mitros en sluit niet uit dat het zwembad daarna weer opengaat. De bowlingbaan en de fitnessruimte zijn nog wel beschikbaar, net als een speciaal ingerichte kinderkamer met films en spelletjes.

In Mitland zijn tussen de 30 en 50 kamers bezet door geëvacueerde bewoners. De woningcorporatie denkt donderdag of vrijdag geheel ingerichte wisselwoningen te kunnen aanbieden aan gezinnen die mogelijk langere tijd niet terug naar huis kunnen.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel