nieuws

Zwembad Hotel Mitland weer open na bemiddeling

Hotel

Het conflict tussen de directie van Hotel Mitland in Utrecht en de tijdelijke gasten uit de ‘asbestwijk’ in Kanaleneiland over het gebruik van het binnenzwembad is gesust. De gemeente en woningcorporatie Mitros stuurden bemiddelaars om de problemen uit de weg te ruimen. Het zwembad is vanaf vandaag weer open, zo meldt een woordvoerder van het hotel.

Zwembad Hotel Mitland weer open na bemiddeling

Het binnenzwembad van Hotel Mitland werd woensdagavond gesloten, nadat het in een ‘onacceptabele staat van vervuiling’ werd aangetroffen. Bovendien deden zich onveilige situaties voor.

In het zwembad en de naastgelegen jacuzzi dreef poep en andere vervuiling. In de zwembadhal, waar geen toezicht is, was het een rommel en andere hotelgasten klaagden dat ze door kinderen van de geëvacueerde bewoners werden bekogeld, onder andere met krukjes.

‘Wij doen net als de andere opvanghotels ons best om optimale gastvrijheid en service te bieden aan degenen die in deze afschuwelijke situatie zitten, maar dit kon echt niet’, aldus een woordvoerster van het hotel tegen het ANP. De bowlingbaan en de fitnessruimte bleven wel beschikbaar, net als een speciaal ingerichte kinderkamer met films en spelletjes.

Opvang steeds lastiger

In Hotel Mitland zijn tussen de dertig en vijftig kamers bezet door geëvacueerde bewoners. De vier hotels die deze week ruim driehonderd bewoners van de getroffen woningen in de wijk Kanaleneiland huisvesten, kunnen die gastvrijheid niet veel langer bieden.

Rob Rötscheid, directievoorzitter van woningcorporatie Mitros meldde dat donderdag, zo schrijft de Stentor. Hij zegt daarover: ‘Nu een nieuw weekeinde voor de deur staat, hebben de hotels kamers al aan andere gasten verhuurd.’

De woningcorporatie denkt op zijn vroegst vrijdag (vandaag, red.) geheel ingerichte wisselwoningen te kunnen aanbieden aan gezinnen die mogelijk langere tijd niet naar huis kunnen.

Directielid Bert Plijnaar van Hotel Mitland laat op de voorpagina van De Telegraaf weten dat reguliere hotelgasten die last hebben gehad van de ‘asbestjeugd’ worden gecompenseerd. ‘Dat maken we wel goed met een dinertje of flesje wijn’, aldus Plijnaar.

Reageer op dit artikel