KHN: 'Gelijk speelveld in gastvrijheidindustrie

KHN: 'Gelijk speelveld in gastvrijheidindustrie

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) wil gelijke monniken, gelijke kappen in de gastvrijheidindustrie. KHN vindt dat eigenaren van bed & breakfast-accommodaties zich aan dezelfde regels moeten houden als hotels.

Dat laat KHN weten op haar site. Deze week bracht Bed & Breakfast Nederland naar buiten dat het geen strengere regels wil voor bed & breakfast-accommodaties in Nederland, omdat een bed & breakfast volgens B&B Nederland geen horecabedrijf is.

KHN vindt van wel en wil gelijke monniken, gelijke kappen. Om oneerlijke concurrentie uit te bannen, zo staat te lezen op de site van KHN. ‘De Bed & Breakfast-eigenaar moet zich aan dezelfde regels houden als het verderop gelegen hotel. Het is goed dat we in Nederland regels hebben om consumenten te beschermen tegen onveilig eten, drinken en slapen’, aldus KHN.

Volgens KHN moeten bed & breakfast-accommodaties in Nederland ook aan dezelfde brandveiligheidseisen voldoen. En de boer die een biertje verkoopt moet een drankvergunning hebben, vindt KHN. KHN wil een gelijk speelveld voor gelijke ondernemers in de gastvrijheidindustrie.