nieuws

Eis 18 jaar cel voor dodelijk schot in hotel

Hotel

De officier van justitie heeft dinsdag voor de rechtbank in Haarlem voor doodslag en een woningoverval 18 jaar celstraf geëist tegen de 28-jarige Valdir L. De man wordt ervan beschuldigd dat hij 20 februari vorig jaar in het Van der Valk-hotel Schiphol A4 langs de snelweg bij Hoofddorp een 25-jarige vrouw uit Amsterdam heeft doodgeschoten.

Eis 18 jaar cel voor dodelijk schot in hotel

De schietpartij speelde zich ’s morgens kort voor half negen af in de overvolle lobby van het hotel. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) is de doodgeschoten vrouw een toevallig slachtoffer.

L. kwam samen met vrienden naar het hotel om er sterke drank te kopen. Een vriend raakte daar in gevecht met een Turkse man met wie hij al jaren ruzie had. Om zijn vriend te helpen zou de verdachte meer dan tien waarschuwingsschoten op de grond gelost hebben gelost.

Op bewakingsbeelden van het hotel is echter te zien hoe L. ook een gericht schot afvuurt. Ook getuigen hebben dat verklaard. Tijdens het schieten probeerden mensen in de lobby een veilig heenkomen te zoeken. Het slachtoffer slaagde daar niet in, doordat zij op een deur stuitte die op slot zat. De vrouw werd in haar schouder geraakt.

De uitspraak is 9 oktober.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel