nieuws

Duitser bedenkt hotel dat kan varen en duiken

Hotel

De Duitse architect Joachim Hauser heeft een nieuw en ambitieus hotelplan. Negen jaar geleden wilde hij (tevergeefs) een onderwaterhotel in Dubai bouwen, nu gaat hij voor een hotel dat kan varen en duiken. Voor het verwezenlijken van zijn plan is 140 miljoen nodig.

Duitser bedenkt hotel dat kan varen en duiken

Een hotel met een duikbootfunctie of een duikboot met hotelkamers. De Duitse architect Joachim Hauser wil een hotel ontwerpen dat kan varen en duiken, zo meldt Standaard.be. Als alles volgens planning verloopt, begint de bouw van zijn innovatieve concept binnen drie jaar voor de Chinese zuidkust.

Overnachten 15 meter onder water

Gasten overnachten in kajuiten die 15 meter onder water liggen. In het artikel wordt gemeld dat voor een verblijf 660 euro per nacht moet worden betaald voor een standaard kamer. De prijs van een luxekamer met zwembad kan oplopen tot 11.500 euro per nacht.

Of het hotel er gaat komen, is nog de vraag. Om zijn plan te kunnen realiseren, heeft de Duitse architect 140 miljoen euro nodig. In 2003 bedacht Hauser een ontwerp voor een onderwaterhotel in Dubai, maar door te hoge financiële lasten moesten deze plannen de prullenmand in.

Reageer op dit artikel