nieuws

Boekingsgigant Priceline neemt reisvergelijker Kayak over

Hotel

Priceline, onder andere bekend van Booking.com, neemt Kayak over. De boekingssite betaalt 1,8 miljard dollar voor reisvergelijker Kayak.

Boekingsgigant Priceline neemt reisvergelijker Kayak over

De overname wordt gemeld door Travelnext.nl. Aandeelhouders moeten nog akkoord gaan met de overname, maar verwacht wordt dat de overname in het eerste kwartaal van 2013 wordt afgerond.

Princeline betaalt 500 miljoen dollar in contanten en 1,3 miljard dollar in aandelen. Kayak is een van de grootste reisvergelijker. Consumenten kunnen op de site onder andere de prijzen van hotels, vluchten en huurauto’s met elkaar vergelijken. De site verwerkt maandelijks zo’n 100 miljoen zoekopdrachten

Volgens chief executive officer Jeffery H. Boyd van Priceline Group heeft Kayak een enorme naamsbekendheid opgebouwd in de online reiswereld. ‘Hun groeiende succes is te danken aan hun populariteit bij consument en hun waarde voor adverteerders. Kayak heeft daarnaast technologie van wereldniveau en een traditie in het bouwen van geweldige interfaces die op meerdere platformen en apparaten kunnen draaien’, aldus Boyd.

Reageer op dit artikel