nieuws

Donatie Andaz Amsterdam aan Stedelijk Museum

Hotel

Aedes Real Estate, Hyatt Hotels Corporation en Marcel Wanders gaan het Stedelijk Museum Amsterdam steunen met een gezamenlijke donatie. De ‘substantiële gift’ markeert de officiële opening van Andaz Amsterdam Prinsengracht, het eerste Hyatt-hotel in de hoofdstad, en de samenwerking tussen de partijen.

Donatie Andaz Amsterdam aan Stedelijk Museum

De donatie en samenwerking worden gevierd met een lunch, aangeboden door burgemeester Eberhard van der Laan en samen met wethouder Carolien Gehrels in de ambtswoning van de burgemeester op vrijdag 30 november.

Kunstwerken in hotel

De nieuwe partners van het Stedelijk Museum streven ernaar zowel lokale bewoners als internationale bezoekers sterker te verbinden met Amsterdamse kunst en cultuur. In de publieke ruimten van het Andaz-hotel zijn veertig unieke werken te zien van een mix aan internationale en Nederlandse kunstenaars, jong talent en gevestigde meesters, met zorg geselecteerd uit de ruim 300 werken die Paul Geertman van Aedes Real Estate heeft gezien.

Videowerken

De collectie is eigendom van The Mind’s Eye, een partnership van Paul Geertman en Marcel Wanders. Het Stedelijk Museum biedt elk jaar (met toestemming van de kunstenaar) drie videowerken uit haar wereldberoemde collectie te leen aan het hotel.

Initiatiefnemers Paul Geertman van Aedes Real Estate en Marcel Wanders zien het hotel als een nieuwe hotspot voor gasten, bezoekers en de creatieve community.

Hyatt Room

De samenwerking tussen Andaz Amsterdam Prinsengracht en het Stedelijk Museum wordt verder zichtbaar in de nieuwe ‘Hyatt Room’ op de eerste verdieping van het museum. Daarin is een selectie moderne kunstwerken te zien.

Bron: APS/ANP

Reageer op dit artikel