nieuws

Hotelier Rino Soeters vreest gevolgen tramaanleg

Hotel

Hotelier Rino Soeters van onder andere het Townhouse Designhotel in Maastricht en Hip Hotel St. Maartenslane vreest voor het voortbestaan van zijn hotels. Reden voor de zorgen van Soeters is de aanleg van de tramlijn Maastricht-Hasselt.

Hotelier Rino Soeters vreest gevolgen tramaanleg

De aanleg van de geplande tramverbinding tussen Maastricht en Hasselt zal volgens Soeters van La Bergere Groep de omgeving van zijn hotels maandenlang veranderen in een bouwput. Soeters denkt dat dit veel negatieve recensies op hotelsites oplevert.

Naast de dertig maanden durende aanleg van de tramlijn, is Soeters ook bang voor geluidsoverlast voor zijn gasten als de tram eenmaal rijdt.

‘De schade is niet  te overzien en lijdt tot een financiële catastrofe. Realiseert u zich alstublieft wat het voor een gigantische impact heeft wanneer, maar liefst, vier keer per uur, een door de bochten piepende en schurende tram langskomt,’ drukt Soeters de gemeentelijke politiek op het hart via de website Dichtbij.

‘Ik vraag u: wat gaat deze tramverbinding Maastricht opleveren behalve bouwellende en een financiële catastrofe voor diverse ondernemers aan de route?’

Reageer op dit artikel