nieuws

Aantal vakantiegangers kerst gelijk aan 2011

Hotel

Zo’n 800.000 Nederlanders gaan op vakantie tijdens de kerstperiode. Dat zijn er ongeveer evenveel als vorig jaar. De helft kiest voor een verblijf in eigen land, een zelfde aantal gaat de grens over en kiest dan in de meeste gevallen voor Duitsland.

Aantal vakantiegangers kerst gelijk aan 2011

De cijfers over de kerstvakantie zijn afkomstig van het Nederlands Bureau voor Toersime & Congressen (NBTC). Zij heeft becijferd dat in de periode 22 december 2012 tot en met 6 januari 2013 zo’n 800.000 Nederlandsers op vakantie gaan.

Bungalow en dan hotel

Dat aantal is gelijk aan vorig jaar. Ongeveer de helft van de vakantiegangers kiest voor een verblijf in eigen land. Van dat aantal kiest 50 procent voor een vakantiebungalow, een kwart geeft de voorkeur aan een hotel.

Duitsland populairst

De andere helft van de Nederlanders verblijft in de kersperiode in het buitenland. Duitsland is de pupulairste bestemming. Een kwart van de mensen die ons land verlaten, kiest voor een bezoek aan onze Oosterburen. België en Oostenrijk volgen op de plaatsen 2 en 3.

Veel last minute

Hoewel het aantal vakanties ondanks de slechts economische omstandigheden gelijk blijft, constateert het NBTC wel dat de bestedingen onder druk staan. NBTC rekent op veel lastminuteboekingen.

Reageer op dit artikel