nieuws

Recordaantal kerstdiners Van der Valk

Hotel

Op 41 locaties van hotel- en restaurantketen Van der Valk worden in de week van 17 tot en met 24 december kerstdiners geserveerd voor eenzame ouderen. De hotelketen is partner van het Nationaal Ouderenfonds, dat het initiatief voor de tiende keer houdt.

Niet eerder was het aantal locaties voor de kerstdiners van het Nationaal Ouderenfonds zo groot. Van der Valk serveert in 41 vestigingen een gratis driegangendiner voor eenzame ouderen. Hoofdlocatie dit jaar is het hotel in Cuijk.

Man bijt Hond

Nieuw dit jaar is een kaartspel met levensvragen van het NCRV-programma Man bijt Hond. Het Ouderenfonds en de omroep hopen daarmee de dialoog en verbinding te stimuleren tijdens het diner.

Op de hoofdlocatie schuift de 71-jarige boer Jan Stam uit Mijn bij Hond aan. Hij staat bekend om zijn unieke kijk op het leven en zijn uitspraak ‘weet je niet’.

De ouderen, die aan de kerstdiners deelnemen, zijn gevonden via de Thuiszorg, Stichting Welzijn Ouderen, kerken, het Rode Kruis en de Zonnebloem. Vrijwilligers organiseren de diners en de Lions en de Rotary verzorgen in veel plaatsen het vervoer van de ouderen.

Bron: APS/ANP

Reageer op dit artikel