European Hotel Design Award naar citizenM

European Hotel Design Award naar citizenM

citizenM hotel Amsterdam Airport heeft donderdagavond 6 november tijdens de European Hotel Design Awards in Londen vier awards gewonnen in verschillende categorieën.

Het eerste Nederlandse citizenM hotel opende afgelopen juni haar deuren op Schiphol Airport en wordt gezien als een van de meest innoverende hotels van dit moment.

Het design is van de hand van het spraakmakende Nederlandse architectenbureau Concrete. De insteek van hotelconcept is ’betaalbare luxe’ voor de ‘mobiele wereldburger’.

Vier categorieën

Deze vernieuwende kwaliteit werd ook gezien door de internationale jury van de prestigieuze European Hotel Design Awards en beloond met vier awards in de categorieën: Graphic Design Award, Technology Award, Innovation Award en de hoofdprijs ‘Best European Hotel Design of the Year Award’.

Meest omstreden beslissing

Matt Turner (hoofd van de jury) over de award ‘Best European Hotel Design of the Year’: ‘Dit was wellicht de meest omstreden beslissing van de jury die ik ooit heb gezien in de zes jaar dat ik betrokken ben bij deze awards. Maar ik denk dat het goed is te zeggen dat in de competitie het concept van de winnaar in al zijn aspecten naar voren kwam’.

‘Niet alleen het design en de architectuur, maar ook het gebruik van technologie, marketing, het toekomstig ontwikkelingspotentieel en het meest belangrijk; de naadloze integratie van al deze aspecten in een product die de klant een goede belevenis geven’.

Erkenning in achttien categorieën

De European Hotel Design Awards, georganiseerd door Sleeper Magazine, erkent innovatieve en baanbrekende concepten en projecten van architecten, designers, ontwikkelaars en hotelketens in 18 verschillende categorieën. De concepten en projecten worden beoordeeld door een internationaal panel van prominente hospitality experts en journalisten. De European Hotel Design Awards is een van de meest erkende award evenementen in de lifestyle en hotel industrie ter wereld.

Bekijk ook de video over citizenM over de oplevering van het hotel

Bekijk deze collectie

Inrichting

Bij de inrichting van je horecazaak en je terras komt veel kijken. Je wilt dat de sfeer past bij het concept en je gasten aanspreekt. Er zijn veel aspecten waar je rekening mee moet houden. In deze collectie tips en inspiratie op het gebied van interieur en exterieur: van het interierontwerp tot meubilair en van routing tot sfeer.