nieuws

Hotelgasten geëvacueerd na gevaar

Hotel

Een onbekend aantal hotelgasten van Hotel Lelystad Airport is zondagavond geëvacueerd na een brand in een nabijgelegen aardappelloods. Aanleiding voor het verplichte vertrek was de aanwezigheid van een explosieve olie- en gastank in de schuur.

Hotelgasten geëvacueerd na gevaar

Volgens een politiewoordvoerder was het ontploffingsgevaar rond middernacht weer geweken. Hij noemde het een grote brand. Eigenaar Max Wijnschenk van Hotel Lelystad Airport vertelde dat hij zondag rond 22.00 uur pas zes kamers bezet had. De rest van zijn logés moest nog komen.

Alle gasten zijn elders ondergebracht. Een politiewoordvoerder verklaarde dat de aardappelschuur van 900 vierkante meter volledig door het vuur is verwoest. Het woonhuis van de boerderij bleef wel behouden.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels