nieuws

IHG: acht nieuwe hotels in Saoedi-Arabië

Hotel

InterContinental Hotels Group (IHG), in Nederland eigenaar van onder ander het Amstel-hotel in Amsterdam, richt haar pijlen op Saoedi-Arabië. Binnen drie tot vijf jaar wil de hotelgroep er acht nieuwe hotels openen, samen goed voor 2500 kamers.

IHG: acht nieuwe hotels in Saoedi-Arabië

Saoedi-Arabië is door IHG bestempeld als één van de groeimarkten in het Midden-Oosten, zo schrijft HotelierMiddleEast.com. Verenigde Arabische Emiraten is het andere land waar de hotelgroep volop mogelijkheden ziet.

Er zijn contracten getekend voor de komst van acht nieuwe hotels met een gezamenlijke capaciteit van 2500 kamers, die uiterlijk in 2018 operationeel moeten zijn. IHG is in Saoedi-Arabië – naar eigen zeggen – al de grootste internationale speler. Op dit moment is de onderneming er actief met 22 hotels en 5000 kamers.

COO India, Midden-Oosten en Afrika Pascal Gauvin noemt Saoedi-Arabië in het artikel een land met ‘grote mogelijkheden, vooral vanwege de grootte van de markt en de economische groei’.

Reageer op dit artikel