nieuws

Queen Elizabeth 2 wordt hotelboot

Hotel

Het voormalige cruiseschip Queen Elizabeth 2 wordt omgebouwd tot hotel. De hotelboot verhuist na een grootscheepse verbouwing naar Azië. Waarschijnlijk wordt HongKong de vaste standplaats van de hotelboot.

Queen Elizabeth 2 wordt hotelboot

Autoriteiten in Dubai hebben bekend gemaakt dat de Queen Elizabeth 2 wordt omgebouwd tot luxe hotel. De verbouwactiviteiten vinden plaats onder leiding van Drydocks World Dubai. Het bijna driehonderd meter lange schip krijgt meer dan vijfhonderd hotelkamers.

Waar de hotelboot na de verbouwing komt te liggen, willen autoriteiten uit Dubai niet kenbaar maken. Op de landingspagina van de website van de Queen Elizabeth 2 is de skyline van HongKong te zien. Daarmee wordt aangenomen dat de boot straks in de haven van de Aziatische miljoenenstad komt te liggen.

De Queen Elizabeth 2 stopte in november 2008 als cruiseship. Daarna was er lang onduidelijkheid over de toekomst van het schip. Nederland heeft met de ss Rotterdam al enige tijd een prestigieuze hotelboot. In ons land ontstond veel commotie nadat de verbouwkosten veel hoger werden dan aanvankelijk was gedacht. Inmiddels is de ss Rotterdam onderdeel van een juridische strijd over de toekomstige eigenaar.

Reageer op dit artikel