nieuws

Recordaantal Duitsers naar Nederland

Hotel

Iets meer dan 3 miljoen Duitsers hebben vorig jaar een toeristisch of zakelijk bezoek gebracht aan Nederland. Hiermee werd de grens van 3 miljoen Duitse gasten voor het eerst doorbroken, aldus het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC).

Recordaantal Duitsers naar Nederland

Duitsland is altijd al het belangrijkste land voor toerisme naar Nederland geweest. In 1955 bezochten zo’n 275.000 Duitsers ons land en dat aantal is voortdurend gestegen. Voor 2013 verwacht NBTC dat de groei van het aantal Duitse bezoekers verder doorzet.

Zon, zee en strand

‘Strandvakanties zijn de belangrijkste reden voor Duitsers om naar Nederland te komen’, aldus een woordvoerster van NBTC vrijdag 15 februari. Onze oosterburen vinden ons land echter ook aantrekkelijk omdat het dichtbij, goed bereikbaar, familievriendelijk en gastvrij is.

Amsterdam

Uit het recente Holland Imago Onderzoek blijkt dat Duitsers verder de Nederlandse natuur en het landschap waarderen en dat er naast Amsterdam veel te doen is.

De bekende Hollandse iconen kaas en tulpen zijn nog steeds de eerste associaties die Nederland oproept, gevolgd door water, polder en kust. Als meest positieve kenmerken van ons land worden ‘Nederland fietsland’, kaas, kust en zee genoemd.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel